2011 m. kovo 22 d., antradienis

28 Diena - Čia viskas kitaip- Kavinių restoranų politika.

Sveiki,

Pirmiausia tai sveikinimai mano sesytei... :)

Kadangi nelabai kas įdomaus vyksta kitam pasaulio gale, tai nusprendžiau aprašyti šiek tiek skirtumų, manau turėtų būti įdomu jums paskaityti.

Restoranai, čia šiek tiek kitokie. Manau pastebėjote iš nuotraukų, kad jų gausybė čia ir kad kiekvienas jų gan nedidukas. Kiekvienas toks restoranėlis turi 2-3 žmones kurie ten dirba... Dažniausiai vienas padavėjas ir virėjas. Didesni turi du ar net tris padavėjus, ir pora žmonių virtuvėje. Servisas dėl tokios gausybės aptarnaujančio personalo nėra greitas, ypač pietų metu, kai visos mažosios virtuvėlės prisipildo alkanais klientas. Prie geresnių kavinukių susidaro eilės besitesenčios lauke, nenustebkite tai kokie penki, šeši žmonės. :) Na ką sulauki atsilaisvinusio staliuko, atsisėdi, gauni menių... Kažkaip jau įprasta tapo Lietuvoje matyti meniu kur kokiomis 3 kalbomis parašytas apie patiekalą, paaiškinta kokios jo sudedamosios dalys. Čia meniu deja nėra tokie išsamūs, ar draugiški užsieniečiams. Dažniausia patiekalas apibūdinamas vienu korėjietišku žodžiu... Jau žinome keletą kavinukių kurios turi "angliškus meniu", tačiau juose arba pamiršta paaiškinti kas tai yra, arba tiesiog ta anglų kalba ne visada suprantama. Įdomus užrašas, toks dviprasmiškas truputi, puošia kone kas 5 kavinės duris ar sieną: SLOW FOOD. Nepastebėjome, kad aptarnavimas ten būtų lėtesnis ar kad maistas būtų ilgiau ruošiamas... :D
Užsisakius maisto puoli ieškoti gėrimų meniu, gal norėtųsi kokio alaus, gal norėtųsi kokių vaisvandenių. Deja daugelyje kavinių negausi nieko daugiau negu vandens. Vanduo yra pateikiamas visada užsisakius patiekalą, ir papildomas jei pasibaigia. Dauguma kavinių neprekiauja alkoholiais gėrimais, ir tik nedaugelis prekiauja vaisvandeniais. Priežastis įdomi, jiems būtų tiesiog per brangu tai daryti, nes čia už moki ne už išgertą gėrimo kiekį o už užsakytas stiklines. Paaiškinsiu, užsisakai vieną stiklinės, juodojo aukso (Coca Cola) ir visą vakarą jie tau ja pripildo iki viršaus neimdami jokio papildomo mokesčio. Gal ir visai nebloga sistema...
Tas pats vyksta ir su taip vadinamais apetaizeriais arba užkandžiais. Gauni lėkštute su Kimči ir Marinuotu baltuoju ridiku, kuri yra papildoma kiekvieną kartą tau ją ištuštinus ir paprašius ją papildyti. Jei po patiekalo dar kažko trūksta, tai valgyk apetaizerių kiek telpą... Irgi visai nieko sistema... Jau pradedame juokauti einame ten, nes ten 5 skirtingų rūšių apetaizerius duoda.... :D


Atsiprašau, kurimo procese kolkas :_)

3 komentarai:

  1. GIEDRIUK,lygiai mes 1960-1963 metais eidavome į tas kavines ar valgyklas ,kuriose nemokamai ant stalo būdavo : forminės duonos,maltų juodųjų pipirų ir garstyčių... Tai užkasdavome ,o jau vyneliui sukrapštydavo dabartinis senelis...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Perduodu geriausius linkėjimus nuo močiūtės NIJOLĖS,kuriai penktadienis gimimo šventė. Tą pačią dieną švenčia ir močiūtė Genutė. Gali palabinimą parašyti ar Mamai ar man ,tai perduosim šeštadienį susitikę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įstrigai "ties restoranais"...ir nutylai ,gal kas ne taip ?

    AtsakytiPanaikinti