2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

25 Diena -Airiška šventė, 11000 km. nuo jos gimtinės

Sveiki,



Dėja nepavykus susiorganizuoti kelionės į Jindo salą, kur turėjo dar kartą įvykti Mozės stebuklai, nuvykome į miesto centrą, kur vyko Šventojo Patriko dienos šventė. Šventės kilmės šalis yra Airija, šią diena Airijoje susivienija Krikščionys ir Anglikonai. Pradėta švęsti 17 amžiuje, o šiomis dienomis yra laikoma labiausiai Airių kultūrą atspindinčią švente. Šventės pagrindiniai akcentai žalia spalva, alkoholiniai gėrimai... Pats svarbiausias šventės ir pačios Airijos simbolis – trilapis dobilas. Manoma, kad šis simbolis atsirado tada, kai šv. Patrikas panaudojo trilapį dobilą šv. Trejybei paaiškinti: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Šventoji Dvasia yra atskiri to paties vieneto elementai, kaip ir trys atskiri, tačiau kotelio sujungti, dobilo lapeliai. 

Taigi ką išvydome mes, pažiūrėkite žemiau patys.













































































































 Kaip manau supratote iš nuotraukų, buvo tikrai smagu, pasiklausyti muzikos, pašokti, leisti pateplioti tau veidą ir t.t. Buvo tikrai daug žmonių, visi smagiai nusiteikia, visi Žali...

Ačiū žmonėms nuotraukose :)




2 komentarai:

  1. Na, ir fainulkai visas tas jaunimėlis atrodo ,tik kažko TAVO veidelyje neįžiūrėjau džiugesio...lyg sopūlį širdelėje nešiotum .Ar taip jau labai m ū s ų pasiilgęs esi ? Vis dėlto jei ne TU ,mes šitokių linksmybių aname pasaulio krašte neturėtume galimybių pamatyti.Ačiū ,ačiū TAU.

    AtsakytiPanaikinti