2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

93 Diena - Šaltibarsčiai Korėjoje.

Sveiki,

Skaitydami straipsni ir žiūrėdami nuotraukas rizikuojate išalkti.

Šiuo metu kiek vėluoju su straipsniukais. Yra ką papasakoti, tik nesinori visko sukelti į vieną vietą, taigi viska aprašysiu po truputi, kas kelias dienas.





IFCC suorganizavom mums maisto šventę, kurios metu mainų studentai iš užsienio, ruošė savo tradicinius patiekalus ir jais vaišino kitus studentus, dėstytojus, bei praeivius. Ilgai mes svarstėme kokį patiekalą gaminti. Labai norėjosi pasidaryti cepelinų su intencija, kad niekam nepatiks ir mums daug liks :)... Bet neradus varškės ir tinkamos mėsos, buvo prieita prie "ružavos šaltos sriubos" (taip ją vadino korėjiečiai). Užduotis buvo nemenka: 80 porcijų, tik 2 vidutinio dydžio puodai ir valanda laiko... Dirbome tryse, bet vistiek nespėjome...

























































pagaminus savo patiekala ir pavaišinus visus norinčius, patys nepraleidome progos pasibastyti aplinkui ir sukirsti po kokį naują, dar neragautą patiekaliuką. Šaltibarsčiai nebuvo pats mėgstamiausias praeivių valgis, tačiau daugybė žmonių pabandė ir tik vienas kitas sakė, kad neskanus. O ir varžytis su Prancūziškais saldžiais blyneliais su vaisiu įdaru arba su Hotdog'ais iš Čilės buvo ganėtinai kvaila idėja, bet mūsų tikslas buvo patiems prisiminti skonį iš Gimtosios Lietuvos... Aišku laimėjome neoficialų brangiausio patiekalo titulą... 3 litrai kefyro organizatoriams atsėjo apie 100 litų. Gerai juos Rusų restorano verslininkai apsuko... :D

Visa dieną tarp maisto pralėkė nepastebimai... :) O ir šaltibarsčių namo atliko.
Giedrius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą